Bine ati venit in Comunitatea Trigged RPG!!


You are not connected. Please login or register

[TRIGGED]REGULAMENT LIDERI

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 [TRIGGED]REGULAMENT LIDERI on Sat Sep 17, 2016 6:41 pm

xBl3nd

avatar
Admin
Functia de lider este oferita jucatorilor care au o aplicatie buna si o suficienta experienta cat si activitate. Acestia trebuie sa administreze factiunea intr-un mod optim. Pentru a dobandi aceasta functie, trebuie sa creezi o aplicatie sau prin propunerea unui admin / fost lider de la factiunea respectiva.

1. Durata, Activitatea si Comportamentul Liderului

1.1. Durata minima in functia de LIDER trebuie sa fie de cel putin 4 saptamani (30 zile), altfel se va acorda o pedeapsa de 100 Faction Punish. Aceasta pedeapsa se acorda atunci cand liderul renunta sau este inlaturat din functie inainte de 30 zile.
1.2. La 3 avertismente primite la functia de LIDER veti fi inlaturat cu / fara Faction Punish daca indepliniti durata minima stabilita mai sus.
-- un avertisment verbal reprezinta jumatate (50% | 0,5) dintr-un Leader Warn).
1.3. Renuntarea la functia de LIDER si propunerea unor noi candidati se va face printr-un post in topicul din sectiunea liderilor cu cel putin 2 zile pentru a avea suficient timp sa gasim un nou lider.
-- abuzul de functie pana la alegerea noului lider va fi sanctionat cu Faction Punish 35 indiferent de durata voastra ca lider.
1.4. Functia de lider necesita timp, seriozitate si un comportament exemplar. In caz ca va abateti de la aceasta regula veti fi sanctionati in functie de gravitatea faptei.

**O persoana care a detinut functia de lider cel putin 4 saptamani (30 zile si renunta la ea sau ii este scoasa va trebui sa astepte inca 4 saptamani (30 zile) din momentul renuntarii / scoaterii pentru a primi o sansa la o astfel de functie.
**Daca vi s-a acordat o sansa la aceasta functie, incercati sa nu o irositi ba din potriva, incercati sa profitati de faptul ca o aveti. Cei care au fost seriosi, capabili, disciplinati, vor mai avea sanse pe viitor la asemenea functii.
(!) Nu toata lumea este facut pentru o asemenea functie! (!)


2. Subliderii Factiunii

- orice LIDER are dreptul sa aibe maxim doar 2 doi sublideri (rank 6).
- puteti alege cel mult 3 sublideri in decurs de o luna.
- un sublider se poate schimba intr-un inverval de 3 zile.
- puteti acorda gradul de sublider (rank 6) oricarui jucator care credeti ca-l merita atata timp cat detine nivelul necesar si are o aplicatie decenta.
- subliderul este mana dreapta a liderului, acesta este pus in functie doar atunci cand liderul are nevoie de el.
- un lider poate inlatura gradul subliderului atunci cand considera ca nu e capabil / nu mai are nevoie de serviciile sale si-l va degrada acordandu-i rankul in functie de vechimea sa in factiune si de regulile cu privire la acordarea rankului unui membru.
- orice greseala majora a subliderului poate avea consecinte directe asupra functiei dumneavoastra de LIDER. Atentie mare atunci cand alegeti un sublider.

3. Subforumul Factiunii

- modificarea topicurilor din cadrul factiunii la care sunteti LIDER se face numai prin aprobare de la un Admin 5+.
- topicurile nu se sterg, ele se muta in sectiunea Cosul de Gunoi a forumului.
- topicurile importante ale factiunilor precum: Regulament / Anunturi / Informatii si asa mai departe trebuie sa fie permanent puse ca Pinned.
- asigurati-va ca toate topicurile din cadrul factiunii sunt actualizate la zi.
- cand faceti o modificare asupra unui topic, sunteti obligati sa anuntati si membrii factiunii printr-un motd pus in joc.

4. Recrutarea Membrilor
Un lider ce invita aiurea un player / greseste un id/nume duce la sanctionarea liderului cu Lider Warn.
Un LIDER / SUBLIDER poate accepta in factiunea sa orice jucator care considera el ca merita atata timp cat indeplineste niste cerinte minime:

- sa aibe nivelul necesar de aplicare.
- sa aiba o aplicatie decenta in momentul aplicarii.
- sa fi trecut testele impuse de factiune [regulament + altele].
- sa nu aibe interdictie in respectiva factiune.
- sa nu se afle pe blacklistul unei factiuni.

4.1 Deschiderea aplicatiilor

Aplicatiile pot fi deschise atunci cand exista cel putin 1-2 locuri libere in factiune sau urmeaza sa se elibereze un loc.
-- daca liderul are inactivitate si nu recruteaza, in locul sau trebuie sa se ocupe subliderul in caz contrar, liderul va fi sanctionat.

4.2 Raspunderea la aplicatii

- toate aplicatiile trebuie sa primeasca un raspuns in maxim 48H de la inchiderea aplicatiilor.
- LIDERUL are dreptul sa-si aleaga membrii pe care ii doreste respectand cerintele de mai sus.

4.3 Inchiderea aplicatiilor

Aplicatiile pot fi inchide in orice moment cand considera LIDERUL

5. Sanctiuni si Demiteri

5.1 Demiterea membrilor

Excluderea sau sanctionarea unui membru din factiune se face pe baza de dovezi clare.
- recomandam sa folositi comanda [/members] si panel-ul pentru aceste actiuni.
- orice sanctiune acordata, fie ca este Faction Warn sau Uninvite trebuie sa aibe un motiv concret: demisie, neascultare lider, greseala in /news.
- toate evidentele de sanctiuni se vor posta de lider / sublider in topic-ul Sanctiuni / Faction Logs.
- la aplicarea sau stergerea unei sanctiuni, a unei promovari, demiteri, etc. se va tine cont si de ziua la care a fost primita sanctiunea, rank-ul, invite-ul.
- un lider daca este pus in functie recent, acesta are timp 24H sa dea wipe la toata factiune. Acesta poate pastra toti membrii de rank 2+ cu conditia sa le ofere clear Faction Warn. Zilele nu se vor reseta si se va acorda rank-up doar daca respecta toate cerintele (zile, raport de activitate complet, s.a.m.d).
Ex: Daca membrul are 17 zile,  el va primii rank-up la 21 zile.
- un lider la mafie este obligat sa dea WIPE odata ce este nou pus in functie. Acesta isi poate pastra doar membrii de rank 2+ cu conditia sa le reseteze Faction Warns.
- un lider de departament / pasnica / mixte nu este obligat sa dea wipe. Acesta poate sa dea wipe tuturor membrilor care doresc si isi pot pastra orice membrii (rank 1+) cu conditia sa le reseteze Faction Warns.

* Faction Punish 0 / 20
Se acorda uninvite fara Faction Punish membrilor care au cel putin 14 zile in factiune si isi pun cererea de demisie fara a avea comportament grav la activ.
-- inainte de a demite sau promova un membru verificati daca respecta toate cerintele de mai sus.
-- nu trageti de timp cand raspundeti la reclamatii pentru a promova membrul si apoi sa-l sanctionati deoarece voi veti fi sanctionati.

*Faction Punish 20 / 20
Orice membru care nu are 14 zile zile in factiune sau care a gresit destul de grav.
-- membrii care acumuleaza 3 / 3 Faction Warn-uri in decursul a mai putin de 14 zile, vor primi Uninvite cu 20 FP si motiv 3 / 3 FWarns.
-- orice membru care greseste considerabil va primi uninvite cu 20 Faction Punish in functie de gravitatea faptei:

// Exemple de greseli grave:
- Abuz de wanted
- Abuz de news
- Limbaj si comportament non-rp foarte grav
- Limbaj vulgar foarte grav la adresa staffului

Intrebati orice admin de 4+ in caz ca aveti nelamuriri in legatura cu o problema / uninvite.

În cazuri speciale se poate acorda Faction Punish 20 și membrilor care au peste 1 săptămâna în facțiune.
-- membrii banați pentru coduri sau moduri grave interzise, respectiv banurile de 30 de zile, vor fi demiși întotdeauna cu FP 20/20.
-- membrii cu interdicție care reușesc cumva să intre într-o facțiune vor fi demiși întotdeauna cu FP 20/20.
-- contactați un Admin 6+ pentru a primi aprobare pentru astfel de situații care considerați că merită sancționate astfel.


6. Promovare si rank-up

Liderul are dreptul de a acorda rank-up cand doreste atunci cand membrul sau indeplineste cerintele minime.
Liderul nu este obligat sa ofere rank-up la zile, el poate sa ofere si dupa cateva zile.

6.1 Durata rank-up

Rank 1 - se primeste automat cu intrarea in factiune.
Rank 2 - se primeste dupa 7 zile  zile de la intrarea in factiune cu conditia ca in aceste 7 zile sa aibe raportul de activitate efectuat corect si complet.
Rank 3 - se primeste dupa 7 zile de la ultima promovare cu conditia ca in aceste 7 zile sa aibe raportul de activitate efectuat corect si complet.
Rank 4 - se primeste dupa 14 zile de la ultima promovare cu conditia ca in aceste 14 zile sa aibe raportul de activitate efectuat corect si complet.
Rank 5 - se primeste dupa 14 zile de la ultima promovare cu conditia ca in aceste 14 zile sa aibe raportul de activitate efectuat corect si complet.
Rank 6 - doar subliderul, acesta este mana dreapta a liderului si se acorda doar atunci cand liderul considera ca are nevoie de el.
Rank 7 - doar liderul.

6.2 Faction Warn-urile

Un membru poate primi un Faction Warn in functie de gravitatea pe care o face (raport neefectuat, greseala minora in news, wanted acordat aiurea, etc).
Un Faction Warn prelungeste durata de rank-up cu 7 zile.

Exemplu:

*1/3 Faction Warns
Daca ai rank 2 si intre timp primesti 1 Faction Warn, vei primi rank 3 dupa 14 zile de la primirea Faction Warnului.

*2/3 Faction Warns
Daca ai rank 3 si intre timp primesti 2 Faction Warn, vei primi rank 4 dupa 21 zile de la primirea Faction warnului.

*3/3 Faction Warns
Daca primesti 3 / 3 Faction Warns primesti automat uninvite cu / fara Faction Punish doar daca indeplinesti cerintele referitoare la numarul de zile petrecute in factiune.


6.3 Sanctionarea Membrilor

Un Lider are obligația de a-și sancționa membrii în mod corect atunci când aceștia încalcă regulile serverului sau ale facțiunii.
-- favorizarea anumitor membri în caz de reclamații pe site sau prin PM de la alți membri se va sancționa.
-- favorizarea sau discriminarea anumitor membri în cadrul facțiunii se va sancționa.
-- membrii care primesc ban 3 zile sau mai mult de la admini trebuiesc demiși din facțiune, în caz contrar veți fi sancționați.
-membrii care primesc ban stau in factiune 3 zile(72ora) dupa primesc uninvite . Vor rămâne în facțiune doar dacă primesc unban de la admini, nu dacă își cumpără unban.
-- orice membru care nu părăsește facțiunea prin cerere de demisie ci o părăsește fiind sancționat de lider o vă părăsi cu Faction Punish 0 sau 20 în funcție de situație.
-- în caz că aveți nelămuriri cu privire la sancțiuni contactați un Admin 6+ / deschideti un ticket cu motiv și dovezi.

Jucătorii cu conturi multiple (cei care dețin mai multe conturi) nu li se permite să fie cu mai mult de un cont în aceeași facțiune.
-- întrebați-vă membrii care au astfel de conturi și cu care cont doresc să rămână în facțiune; dacă aflăm că aveți astfel de conturi atunci ambele conturi ale respectivului jucător vor fi demise iar voi veți fi sancționați

Membrii pot fi sancționați cu Avertisment Verbal, Faction Warn, Degradare sau Demitere în funcție de gravitatea faptei, după cum urmează:

1. Avertisment verbal pentru încălcări minore ale regulilor:
-- spam, jigniri repetate colegilor, DM pe colegi, neplată amendă, tazer aiurea, punish aiurea, skin greșit, job greșit, etc.
2. Faction warn pentru încălcări clare ale regulilor:
-- ceartă cu colegii, DM pe alți jucători, raport neefectuat, wanted aiurea, confiscate aiurea, neascultarea superiorilor, etc.
3. Degradare pentru încălcări ceva mai grave ale regulilor:
-- teste incorecte cu aplicanții, comentarii și miștouri la adresa superiorilor, activitate scăzută, nerespectarea atribuțiilor rankului, etc.
4. Demitere cu 0 sau 20 FP pentru încălcări grave ale regulilor:
-- ban de minim 3 zile, interdicție în facțiune, limbaj vulgar, inactivitate de minim 3 zile, activitate scăzută, abuz de funcție, etc.


6.4 Inactivitatea sau Activitatea slaba a Membrilor


Nu se permit inactivități mai mari de 1 săptămâna. Asta include și inactivități secționate, însemnând că face inactivitate 5 zile, joacă 3 și face iar inactivitate.


-- membrii cu o inactivitate mai mare de 3 zile (72 ore) fără a fi anunțată pe forum trebuiesc demiși deoarece ocupă locuri aiurea în facțiune. Demiteți astfel de membri cât mai repede sau riscați să fiți sancționați.

-- acești membri cu inactivitate neanunțată vor fi demiși cu uninvite (20 / 20 FPunish) daca nu au minim 1 saptamana in factiune sau (0 / 20 FPunish) daca au 1 saptamana in factiune.
-- un membru nou intrat în facțiune nu are dreptul la cereri de inactivitate în primele 3 zile ale sale în acea facțiune.
-- un membru care nu are minim o saptamana în facțiune nu are dreptul la cereri de inactivitate mai mari de 5 zile.
-- un membru are dreptul la cel mult 1 săptămâna de inactivitate o dată la 30 de zile.
-- Liderul are dreptul de a demite membrii cu o activitate slabă în decursul unei luni în funcție de numărul de ore jucate pe server, punctele efectuate la raportul de activitate, prezența la ședințe și antrenamente, etc.7. Reclamații Website


Reclamații Website

- Liderii au obligația de a răspunde tuturor reclamațiilor adresate membrilor săi la cel mult 48 de ore de la deschiderea acestora.
-- reclamatul are la dispoziție 24 de ore să aducă dovezi pentru a se apăra.
- în situația în care liderul sau reclamatul are cerere de inactivitate atunci co-liderul sau trebuie sa se ocupe.
- în situația în care liderul are nelămuriri legate de reclamație poate posta problema in "Topic-ul de discutii importante" sau cere ajutorul pe /l.
- reclamația membrului cu cerere de inactivitate va rămâne deschisă până la 24 de ore. In acel timp, reclamantul trebuie sa aduca dovezile pentru a se apara.
- dovezile din reclamații trebuie să fie valide, asta înseamnă: să aparțină persoanei care face reclamația, să nu fie mai vechi de 24 ore, să aibă pe ele numele reclamantului, serverul cât și data și ora.
-- reclamațiile care nu au dovezi valide vor fi anulate.
-- reclamațiile fără dovezi vor fi anulate.
-- reclamațiile anulate nu pot fi refăcute.
- reclamațiile în care reclamantul folosește un limbaj vulgar vor fi anulate iar acesta va fi sancționat.
- reclamațiile în care reclamatul folosește un limbaj vulgar vor fi sancționate de către liderul acestuia prin demitere.8. Reguli Suplimentare


1. Fiecare Lider are obligația de a respecta Regulamentul Serverului, Regulamentul Liderilor, Regulamentele Facțiunii sale cât și să aplice sancțiunile corecte pentru încălcarea acestora.
2. Un Lider nu are voie să facă reclamație unui alt Lider, se poate remedia problema discutand frumos pe [/sms] / PM (forum) / /l (Leader Chat).
-- în cazul în care există motiv de reclamație se va contacta prin PM un Admin 6+ cu motivul și dovezile necesare.
3. Este permis să se dea Wipe la membri doar in urmatoarele condtii:
-- se acordă Wipe numai prin aprobarea unui Admin 4+.

-- se acorda Wipe numai atunci cand exista putini membrii in factiune.
4. Liderilor le este interzis să joace pe alte conturi pe același server.
-- vă este permis să dețineți alte conturi dar nu aveți voie să jucați pe ele, să intrați într-o facțiune și așa mai departe; se permite statul afk.
5. Un LW (Leader Warn) la funcția de lider poate fi înlăturat după minim 2 saptamai de la primirea acestuia iar AV (Avertisment Verbal) dupa 7 zile în cazul în care n-ați mai primit alte avertismente între timp.
-- aceste avertismente se vor înlătura numai la cererea liderului și numai cu acordul unui Admin 6 dacă acest consideră că liderul merită să-i fie șters avertismentul.
6. Este strict interzis unui Lider să ceară diverse compensații pentru a accepta un jucător în facțiune, a-l trece testul, a-l scuti de sancțiuni, a-l promova, etc.

7. Prețurile pentru blacklist vor fi după cum urmează:- Level 5-10 (2/2 avertismente) - 100,000$

- Level 10-15 (2/2 avertismente) - 150,000$
- Level 15+ (2/2 avertismente) - 300,000$8.1 Regula in privinta testerilor.*Odata ce un tester accepta aceasta functie el isi asuma cateva riscuri si trebuie sa fie foarte atent deoarece poate sa fie sanctionat:1. Un tester care face o greseala destul de banala poate sa fie sanctionat cu o mustrare verbala.

-Exemple de greseli banale: nerespectarea ordinii intrebarilor(asta in cazul, afk in timpul testului, vorbitul la telefon in timpul testului.

2. Un tester care face o greseala medii poate sa fie sanctionat cu un Avertisment Verbal.

-Exemple de greseli medii: Punerea unei intrebari pe alt chat si nu /cw, lipsa a maxim 2 intrebari in poze, lipsa unei greseli in poze.

3. Un tester care face o greseala foarte grava poate sa fie sanctionat de la Faction Warn,scoaterea din functie sau chiar degradarea in rank astfel:

-Sanctiuni pentru greseli grave sau foarte grave:

   -Lipsa totala a unui test acordat se sanctioneaza cu uninvite.

   -Lipsa mai multora intrebari (3+) din dovezi se sanctioneaza cu Faction Warn.

   -Sanctionarea gresita( 1-av 2 sanctiuni gresite) a jucatorului testat se sanctioneaza cu Faction Warn.

   -Sanctionarea gresita de 3 ori astfel incat jucator este picat la teste se sanctioneaza cu Faction Warn + Scoaterea din functie.

   -Postarea unor informatii gresite in topicul de evidenta se sanctioneaza direct cu Faction Warn.

   -Favorizarea unui jucator intr-un mod foarte grav(ex:reluarea testului dupa ce a picat) se sanctioneaza cu Scoaterea din functie si degradarea in rank.9. Rapoarte de activitate

Fiecare membru este obligat sa efectueze raport-ul de activitate al factiunii indiferent de rank-ul avut (1-5). Toti membrii cu rank 1-5 efectueaza raport de activitate, cine nu il va efectua va primii Faction Warn sau Uninvite daca are mai multe saptamani lipsa raport.
Co-liderul factiunii (rank 6) nu trebuie sa faca raport de activitate. Este la alegerea lui daca vrea sa faca.
Adminii din factiune nu trebuie sa indeplineasca raport-ul de activitate. Acestia trebuie sa isi faca datoria de admin, nu sa isi faca raport de activitate.
Helperii si testerii factiunii pot avea raport de activitate injumatatit. Ramane la aprecierea liderului daca le da voie / nu le da voie.

10. Comenzile liderului

Fiecare lider are acces la urmatoarele comenzi:

*/members - lista cu toti membrii factiunii (utilizand aceasta comanda, aveti acces la Uninvite cu / fara FP, Faction Warn).
/changerank - poti oferi rank unei persoane (rank 1-6).
*/fvr - se respanweaza toate masinile factiunii.
*/granknames - poti pune nume la rank-uri (exemplu: Taximetrist / Trainee / Invatacel / etc).
/gsafepos - poti muta oriunde seiful.
/gwithdraw - poti scoate bani din seif.
*/invite - poti invita un player in factiune.
/vrank - setezi rank pe masina.
*/gov (doar pentru departamente) - faci un anunt global.
/fuelgvehicles - stezi benzina la masiniile factiunii.

View user profile http://trigged-rpg.board-directory.net

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum